Nieuws 

5 Tips om uit de kast komen

Homoseksueel zijn is niet altijd even makkelijk, zeker niet als je nog in de kast zit. Wil je daar wel graag uitkomen, maar weet je niet zo goed hoe?

Wij geven jullie wat tips! Want wist je dat uit de kast komen heel gezond is? Voor het onderzoek werd er gekeken hoeveel stress zowel volwassen hetero’s als homo- en biseksuele mensen ervaren in het dagelijks leven. De conclusie was dat je seksuele voorkeur niets uitmaakt, als je er maar voor uit durft te komen.


Tip 1: Bereid je goed voor

Bedenk wat je wil gaan zeggen en bedenk ook vooraf hoe mensen kunnen gaan reageren. Niet iedereen zal misschien positief zijn, hou daar rekening mee. En denk vooral niet dat het jouw schuld is als je wel negatieve reacties krijgt. Jij bent gewoon wie je bent.

Tip 2: Vertel het één op één

Mensen in een groep reageren altijd anders dan wanneer ze alleen zijn. De kans op een eerlijke, oprechte reactie is veel groter als je iemand één op één vertelt over je homoseksualiteit.

Tip 3: Schrijf een brief

Op deze manier kan het minder eng zijn. Je kan rustig nadenken over hoe je het precies wilt vertellen, en degene aan wie je schrijft heeft even de tijd om aan het idee te wennen, voor hij of zij een reactie geeft. Je kunt ook een voorbeeld nemen aan dit meisje, die het op een taart schreef!

Tip 4: Vertel het indirect

Durf je het niet in een gesprek te vertellen, dan kun je er ook voor kiezen om met hints te laten merken dat je homoseksueel bent. Laat bijvoorbeeld een tijdschrift slingeren over het onderwerp, of kijk er een film over met degene aan wie je het wilt vertellen. Deze manier heeft wel een valkuil: je weet nooit zeker of de hints worden opgepakt.

Tip 5: Vertel het eerst aan je beste vriend/vriendin

Als je een goede vriend of vriendin hebt waar je alles mee deelt, is het voor jezelf misschien fijn om het eerst aan die persoon te vertellen. Hij of zij kan je vervolgens steunen als je het tegen anderen vertelt.

Geef mensen de tijd
Sommige mensen aan wie je het vertelt, zullen even tijd nodig hebben om aan het idee te wennen. Jij weet al langer dat je homoseksueel bent, degene aan wie je het vertelt (waarschijnlijk) nog niet. Laat ze even van de ‘schrik’ bekomen.

Bedenk dat er veel meer mensen in Nederland homoseksueel zijn. Er zijn geen exacte cijfers bekend, maar het zijn er zat. Absoluut niets om je voor te schamen dus!

We hopen dat deze tips je op weg helpen. Veel succes!
uit de kast komen 1

Facebook Reacties
WORDT NU GRATIS VIP!
Ik ga akkoord met het invullen van mijn persoonlijke gegevens voor MailChimp ( meer informatie )
Beste PROUDLesbian, wordt VIP en mis geen enkele update meer, denk hierbij aan de laatste lesbische films of series, of misschien wel een leuke WIN actie!? Je doet dan automatisch mee! Kom er gezellig bij het is GRATIS! ❤️❤️
Wij haten SPAM. Je email adres zal veilig zijn bij ons!

Related posts

Liever niet via Facebook reageren?