Nieuws 

Anne Frank was aangetrokken door meisjes

Anne Frank (1929-1945) was aangetrokken door meisjes. Dat zou blijken uit nooit eerder uitgegeven passages in haar dagboek.
De joodse Anne Frank is na haar dood in het concentratiekamp van Bergen-Belsen wereldberoemd geworden door haar dagboek waarin ze haar leven in Het Achterhuis in Amsterdam beschrijft.

Haar vader Otto Frank zou homo-erotische passages hebben weggelaten bij de publicatie van ‘Het Achterhuis’ in 1947.

Elkaars borsten aanraken

Anne Frank had het niet alleen voor Peter van Pels, maar ook voor Jacque, een meisje. Jacque is Jacqueline van Maarsen.

“Ooit overnachtte ik bij Jacque. Ik kon mijn nieuwsgierigheid over haar lichaam niet bedwingen. Dat had ze voor mij steeds verborgen gehouden en ik had het nooit gezien. Ik vroeg haar, als teken van vriendschap, of we elkaars borsten konden aanraken. Jacque weigerde. Ik wilde haar zo graag kussen en dat deed ik ook. Elke keer ik een naakte vrouw zie, zoals de Venus in mijn boek over kunstgeschiedenis, geraak ik in extase. Soms vind ik ze prachtig dat ik moeite heb mijn tranen te bedwingen. Had ik maar een vriendinnetje!”

Bezitterig

Jacqueline van Maarsen is nu 88. “We hadden een hechte relatie en ik vond het leuk bij haar te zijn. Maar ze was bezitterig en ik wist niet hoe daarmee omgaan”, stelt Van Maarsen. “Ik moest steeds bewijzen dat we ‘beste vrienden’ waren. Haar passionele vriendschapsverklaringen waren me soms te veel.”

“Toen ik met andere vrienden afsprak, reageerde ze jaloers. Jaren later leerde ik dat ze hierover schreef in haar dagboek. Voor ze onderdook kon ik haar vertellen waar de grens lag. Ze aanvaardde dit en dit kwam onze vriendschap ten goede.”

Biseksueel?

Was Anne Frank lesbisch of biseksueel? Een historisch figuur outen is steeds delicaat. Tijden waren anders. Wat we nu zien als een identiteit, was toen niet per se zo. Mogelijk ontbrak het haar ook aan woordenschat om haar gevoelens te uiten.

Het is steeds moeilijk en gevaarlijk om het verleden te willen interpreteren met hedendaagse ogen en referentiekaders.

Bron:
PinkNews.co.uk, Gay Star News

Facebook Reacties
WORDT NU GRATIS VIP!
Ik ga akkoord met het invullen van mijn persoonlijke gegevens voor MailChimp ( meer informatie )
Beste PROUDLesbian, wordt VIP en mis geen enkele update meer, denk hierbij aan de laatste lesbische films of series, of misschien wel een leuke WIN actie!? Je doet dan automatisch mee! Kom er gezellig bij het is GRATIS! ❤️❤️
Wij haten SPAM. Je email adres zal veilig zijn bij ons!

Related posts

Leave a Comment