Films Nieuws 

Ellen Page praat over lesbische film “Freeheld” met MetroNieuws

Knipsel
MetroNieuws belt met de Canadese steractrice Ellen Page over haar rol in lesbisch drama Freeheld. Ellen Page moest huilen toen ze het script van Freeheld las. „Het is zo’n verschrikkelijk pijnlijk verhaal”, aldus de 29-jarige actrice, die eerder furore maakte in films als Juno en Inception.

In de op feiten gebaseerde film, vanaf donderdag in de Nederlandse bioscoop, speelt Page de geliefde van Oscarwinnares Julianne Moore. Stacie (Page) en Laurel (Moore) komen in een bittere rechtszaak terecht nadat bij Laurel terminale longkanker is geconstateerd en zij wil dat haar pensioen – ze is altijd een zeer gewaardeerd rechercheur geweest – na haar dood bij Stacie terechtkomt. Net zoals dat gaat bij heterokoppels, zeg maar.

Maar de conservatieve politici in New Jersey, de staat waar ze wonen, willen er niets van weten. „Ik voelde een grote verantwoordelijkheid om dit goed te vertellen”, zegt Page. „Vooraf had ik veel contact met de echte Stacie, een heel lieve, genereuze vrouw. Nog altijd loopt ze over van liefde voor Laurel. Ze wilde heel graag dat deze film werd gemaakt.”

GRUWEL

In veel Amerikaanse staten kun je anno 2016 nog altijd worden ontslagen omdat je homo, lesbisch of transgender bent. „Of je krijgt geen huis”, zegt Page. „Amerika komt van ver op dit gebied. Er is nog steeds veel leed in de LHBT-community (lesbiennes, homo’s biseksuelen en transgenders). Niemand lijkt door te hebben hoezeer de mensen die gediscrimineerd worden daardoor persoonlijk geraakt worden. Gruwelijk is het. Freeheld kan hopelijk iets veranderen, zorgen dat er wat meer empathie ontstaat bijvoorbeeld. Het is zo oneerlijk en wreed waar mensen als Laurel en Stacy doorheen moeten gaan. Als je van elkaar houdt en samen wilt zijn, moet je het recht hebben om je vrij in de maatschappij te bewegen. Op elk vlak. Met dezelfde rechten en plichten als iedereen.”

DUBBEL

In Freeheld speelt Page, die twee jaar geleden zelf uit de kast kwam (zie het indrukwekkende filmpje hieronder), voor het eerst in haar acteercarrière een personage dat openlijk lesbisch is. „En ja, dat betekent iets voor me”, zegt de 1,55 meter kleine actrice. „Ik wilde heel graag een verhaal als dit, dat heel belangrijk is voor de LHBT-community in de VS, onder de aandacht brengen. En ik ben enorm dankbaar dat ik de kans kreeg om daar mijn steentje aan bij te dragen. Maar het is dubbel: ik had liever gehad dat Stacie en Laurel dit allemaal niet hadden hoeven meemaken.”

VERKIEZINGEN

Op wie moeten de Amerikanen in november gaan stemmen, willen ze dingen veranderd zien? „Daar ga ik niets over zeggen”, zegt de zelfverklaard politiek junkie, nog voordat de vraag helemaal gesteld is. „Als het maar niet op een republikein is.”

Knipsel
Freeheld is vanaf vandaag donderdag 19 mei te zien in de Nederlandse bioscoop, wij hebben deze film al gezien, FREEHELD is echt een aanrader!

Facebook Reacties
WORDT NU GRATIS VIP!
Ik ga akkoord met het invullen van mijn persoonlijke gegevens voor MailChimp ( meer informatie )
Beste PROUDLesbian, wordt VIP en mis geen enkele update meer, denk hierbij aan de laatste lesbische films of series, of misschien wel een leuke WIN actie!? Je doet dan automatisch mee! Kom er gezellig bij het is GRATIS! ❤️❤️
Wij haten SPAM. Je email adres zal veilig zijn bij ons!

Related posts

Liever niet via Facebook reageren?