Nieuws 

GOED NIEUWS: Seks met hetzelfde geslacht in India niet meer strafbaar!

Door het slechte nieuws dat meestal de voorpagina van NU.nl domineert, valt het goede nieuws vaak weg. Daarom maken we elke week een overzicht van positief nieuws. Homoseks niet langer illegaal in India

Seks tussen mensen van hetzelfde geslacht is niet langer illegaal in India, zo heeft de hoogste rechtbank van het Aziatische land donderdag besloten.

De uitspraak vernietigt een eerdere uitspraak uit 2013, die een wet uit de Britse koloniale tijd in stand hield. In die wet stond seks tussen twee mensen van hetzelfde geslacht te boek als ‘onnatuurlijk vergrijp’, meldt de BBC. Daar stonden straffen tot tien jaar cel op.

“Het criminaliseren van geslachtsgemeenschap is irrationeel, arbitrair en overduidelijk ongrondwettig”, zei rechter Dipak Misra tijdens het voorlezen van het vonnis. Activisten die buiten het gebouw van het Hooggerechtshof op de uitspraak wachtten, reageerden met gejuich en vreugdetranen op de uitspraak.

In de afgelopen jaren werd de campagne om seks tussen twee mensen van hetzelfde geslacht te decriminaliseren steeds beter zichtbaar in de doorgaans conservatieve Indiase samenleving.

Facebook Reacties
WORDT NU GRATIS VIP!
Ik ga akkoord met het invullen van mijn persoonlijke gegevens voor MailChimp ( meer informatie )
Beste PROUDLesbian, wordt VIP en mis geen enkele update meer, denk hierbij aan de laatste lesbische films of series, of misschien wel een leuke WIN actie!? Je doet dan automatisch mee! Kom er gezellig bij het is GRATIS! ❤️❤️
Wij haten SPAM. Je email adres zal veilig zijn bij ons!

Related posts