Nieuws 

Herenfiets moet genderneutraal worden

Veilig Verkeer Nederland (VVN) vindt dat de herenfiets moet verdwijnen en dat de damesfiets de genderneutrale fiets moet komen voor mannen en vrouwen. De stang waar de herenfiets in verschilt van de vrouwenfiets maakt op- en afstappen onnodig ingewikkeld. Vooral bij afstappen levert dat extra risico’s op. Vooral oudere mannen vallen nog al eens vanwege de stang.

Geen stang op de fiets krijgt ook de goedkeuring van programmamanager Otto van Boggelen van Fietsberaad, het kenniscentrum voor de overheid op fietsgebied. „Ik denk dat het geaccepteerd wordt. Nu al zie je bijna alle e-bikes zonder stang en de OV-fietsen zijn er alleen maar in damesuitvoering. Ik ken geen man die om die reden liever gaat lopen omdat hij zich schaamt,” zegt hij tegen De Telegraaf. „En ik denk dat maar weinig mannen het niet doen omdat het niet ’ macho’ is. Kijk naar studenten, die ook liever op een omafiets rondrijden…”

Facebook Reacties
WORDT NU GRATIS VIP!
Ik ga akkoord met het invullen van mijn persoonlijke gegevens voor MailChimp ( meer informatie )
Beste PROUDLesbian, wordt VIP en mis geen enkele update meer, denk hierbij aan de laatste lesbische films of series, of misschien wel een leuke WIN actie!? Je doet dan automatisch mee! Kom er gezellig bij het is GRATIS! ❤️❤️
Wij haten SPAM. Je email adres zal veilig zijn bij ons!

Related posts

Liever niet via Facebook reageren?