Nieuws 

Lesbiennes herkennen elkaar

In binnen- en buitenland wordt er al jaren onderzoek naar gedaan: bestaat er zoiets als een ‘GAYDAR’. Vele studies laten zien dat de gaydar inderdaad bestaat en mensen het talent geeft om in één oogwenk in te schatten of iemand homoseksueel is. Maar een nieuwe studie van de Northeastern University in Boston nuanceert eerdere onderzoeken.

Voor deze studie werd negen vrouwen gevraagd, onder wie vijf lesbiennes, om voor de camera te praten over hun leven. Achteraf moesten ze weergeven welke gedachten en emoties ze hadden ervaren tijdens het interview. Vervolgens werden 67 hetero- en 43 lesbische vrouwen gevraagd om naar de video-opnames van de interviews te kijken. Ze moesten daarbij inschatten wat hun seksegenoten dachten, voelden én wat hun seksuele geaardheid was.

De resultaten lieten weinig te wensen over. De lesbiennes slaagden er vrij goed in om de seksuele geaardheid van de geïnterviewde vrouwen in te schatten. De heterovrouwen op hun beurt waren beter in staat om de emoties en gedachten van hun seksegenoten te lezen.

Het blijft voorlopig onduidelijk waarom de gaydar van lesbische vrouwen beter werkt. Maar volgens de onderzoekers kunnen lesbische vrouwen het wellicht beter inschatten omdat ze het “meer uitdagend en interessant” vinden om de seksuele geaardheid van andere vrouwen in te schatten dan om naar emoties te peilen. Heterovrouwen vinden de seksuele geaardheid minder belangrijk en focussen daarom meer op de emoties.

Het onderzoek leverde overigens nog een opmerkelijk resultaat op. Het bleek voor beide groepen veel makkelijker om de heterovrouwen uit de interviews in te schatten. Heterovrouwen zijn blijkbaar veel duidelijker in het uiten van hun karaktertrekken en emoties dan lesbische vrouwen.

Facebook Reacties
WORDT NU GRATIS VIP!
Ik ga akkoord met het invullen van mijn persoonlijke gegevens voor MailChimp ( meer informatie )
Beste PROUDLesbian, wordt VIP en mis geen enkele update meer, denk hierbij aan de laatste lesbische films of series, of misschien wel een leuke WIN actie!? Je doet dan automatisch mee! Kom er gezellig bij het is GRATIS! ❤️❤️
Wij haten SPAM. Je email adres zal veilig zijn bij ons!

Related posts

Liever niet via Facebook reageren?