*TRENDING* Films Nieuws 

Lesbische films!

PROUDLesbians, hier een lijst met allemaal lesbische films. Ik weet dat sommige vaak naar leuke films zoeken, vandaar dat ik een lijstje heb gemaakt. Je kunt ook makkelijk sorteren op bijvoorbeeld score, of jaartal.

Deze lijst zal ik vaker aanvullen met meer films, dus mocht je je ooit vervelen, en weet je niet welke film je moet kijken, dan kun je altijd gewoon even een kijkje nemen in deze lijst. Ken jij nog leuke films die er nog niet tussen staan? stuur gerust een mailtje of een reactie hieronder met jouw films, dan worden die ook toegevoegd aan deze lijst!

Laatst bijgewerkt op: Juni, 2019

Voeg zelf films toe die er nog niet tussen staan!

PosterTitelJaarIMDB-Score
The Handmaiden

De vrouw infiltreert in het huis van een Japanse erfgename als haar persoonlijke dienstmeid en verleidt de erfgename, maar haar intenties zijn nog duisterder dan iemand zich had kunnen bedenken.
2016 Ah-ga-ssi<br /> (2016) on IMDb
Below Her Mouth

Jasmine woont samen met haar verloofde, Rile. Op een avond gaat ze de stad in met haar beste vriendin en ontmoet ze Dallas. Dallas is net weer vrijgezel. Jasmine is van haar stuk gebracht als de zelfverzekerde Dallas haar probeert te versieren. Het duurt niet lang voordat Jasmine bezwijkt. Het is het begin van een hete affaire. Alles voelt als een droom, maar al snel komt de realiteit om de hoek kijken. En Jasmine weet niet goed wat ze moet doen.
2016 Below Her Mouth<br /> (2016) on IMDb
First Girl I Loved

Anne is een nerdy en klungelige leerlinge die meewerkt aan het jaarboek op haar middelbare school. Sasha is het meest populaire meisje van diezelfde school. Geen van beiden begrijpt goed wat er gaande is. Anne voelt zich aangetrokken door haar klasgenote, terwijl Sasha heen en weer beweegt. Beiden dansen rond de vraag of ze een koppel vormen. Wanneer Anne aan haar beste vriend Clifton - zelf stiekem verliefd op Anne - vertelt over Sasha, wil hij er alles aan doen om tussen de twee te komen.
2016 First Girl I Loved<br /> (2016) on IMDb
Carol

1950, New York. Therese (Rooney Mara), een meisje van in de twintig, werkt in een warenhuis en verlangt naar een ander, meer vervullend leven wanneer ze de verleidelijke vrouw Carol (Cate Blanchett) ontmoet. De twee vrouwen krijgen een relatie, maar Carol zit verstrikt in een liefdeloos huwelijk en is bang om de voogdij over haar dochter kwijt te raken in geval van een scheiding.
2015 Carol<br /> (2015) on IMDb
Freeheld

Laurel Hester werkt als rechercheur in New Jersey. Ze is nooit open geweest over haar seksuele voorkeur totdat ze verliefd wordt op Stacie Andree, een jongere, openlijk lesbische automonteur. Wanneer Laurel te horen krijgt dat ze terminaal ziek is, vraagt ze de wetgevers van New Jersey haar politiepensioen aan Stacie te geven in geval ze overlijdt.
2015 Freeheld<br /> (2015) on IMDb
Raven’s Touch

Raven Michael geeft zichzelf de schuld van een tragisch ongeluk en sluit zich af van de wereld. Ze staat op het punt een zenuwinzinking te krijgen. Om rust te vinden neemt zij haar intrek in een familiehuisje op een verafgelegen camping. Kate Royce verblijft op dezelfde camping. Zij is er met haar twee tienerkinderen en bezig met een uiterste poging om - ver weg van de afleidingen van de bewoonde wereld - haar gezin bijeen te houden. Als Raven en Kate met elkaar in contact komen, ontstaan er onverwachte mogelijkheden om elkaar te helpen.
2015 Raven's Touch<br /> (2015) on IMDb
Concussion

De lesbische Abby (Robin Weigert) besluit dat ze het niet meer kan. Haar leven kan niet alleen meer bestaan uit haar huis, de kinderen en de vrouw. Ze heeft meer nodig in haar leven. Overdag als de kinderen op school zitten wordt ze Eleanor, een prostituee voor vrouwen.
2013 Concussion<br /> (2013) on IMDb
Blue Is the Warmest Color

De vijftienjarige Adèle droomt van de liefde van haar leven. Wanneer ze Thomas ontmoet - een donkere, knappe en vriendelijke vreemdeling die onmiddellijk op haar verliefd wordt - lijkt haar droom werkelijkheid te worden. Maar een ongemakkelijke erotische mijmering verstoort de romance nog voor die eigenlijk begint. Adèle droomt dat een mysterieus, blauwharig meisje bij haar in bed kruipt en haar met een allesoverheersende wellust en plezier bezit. Ze kan haar echte verlangens niet langer negeren - Adèle valt op meisjes. Dan verschijnt het prachtige en sensuele blauwharige meisje opnieuw en ze zoekt toenadering tot Adèle. Dit is het begin van een passioneel en chaotisch liefdesverhaal...
2013 La vie d'Adèle<br /> (2013) on IMDb
Violette

Violette Leduc, een buitenechtelijk kind, werd geboren in het begin van de vorige eeuw. Ze ontmoette Simone de Beauvoir in de jaren na de oorlog in St-Germain-des-Pres. Ze kregen een intense relatie die heel hun leven zou duren. Hun verhouding was gebaseerd op een zoektocht naar vrijheid en beide dames zouden dit laten blijken in de boeken die ze schreven.
2013 Violette<br /> (2013) on IMDb
A Perfect Ending

Huisvrouw Rebecca zou gelukkig moeten zijn: ze heeft de beschikking over geld, ze is slim, ze is mooi en de moeder van drie gezonde kinderen. Maar Rebecca heeft een geheim en is de laatste tijd wat depressief. Haar vriendinnen denken dat ze in een midlife crisis zit en ze krijgt het advies om een minnares te nemen. Na wat aarzeling neemt ze een kloek besluit en callgirl Paris belt bij haar aan. Dan begint een onverwachte erotische reis, met als einddoel dat Rebecca ontdekt wat haar werkelijk beweegt.
2012 A Perfect Ending<br /> (2012) on IMDb
Jack & Diane

Jack en Diane, twee tienermeisjes, ontmoeten elkaar in New York City en brengen een onstuimige nacht met elkaar door. De betoverende onschuld van Diane ontdooit het kille hart van Jack. Maar als Jack verneemt dat Diane over een week het land verlaat wordt ze afstandelijk. Diane zal er alles aan moeten doen om hun liefde te redden. Ze kampt echter met een geheim: dit nieuwe seksuele verlangen wekt bij haar visioenen over weerwolven op.
2012 Jack & Diane<br /> (2012) on IMDb
Kyss mig

Mia (Ruth Vega Fernandez) en Frida (Liv Mjönes) ontmoeten elkaar voor het eerst bij het verlovingsfeest van hun ouders. Mia's vader staat op het punt te trouwen met de moeder van Frida, waardoor zij stiefzussen worden. Al snel wordt echter duidelijk dat ze elkaar niet als zussen zien. Mia is druk bezig met de voorbereidingen van haar eigen huwelijk, als de vonk tussen haar en Frida overslaat en alles in de war wordt geschopt.
2011 Kyss mig<br /> (2011) on IMDb
Circumstance

Atafeh is de tienerdochter van een welgestelde familie in Teheran. Zij en haar beste vriendin Shireen bezoeken nachtclubs, wonen illegale feestjes bij, dubben verboden Amerikaanse films, experimenteren af en toe een beetje met alcohol en drugs en zijn stiekem verliefd op elkaar. Na genezen te zijn van een verslaving blijkt Atafeh's broer Mehran plotseling erg fanatiek gelovig te zijn. Hij heeft contacten met de godsdienstige zedenpolitie, maar is tegelijkertijd ook geobsedeerd door Shireen. Dat leidt tot spanningen in de relatie met zijn zus Atafeh. Hun ouders Firouz en Azar halen herinneringen op aan de tijd vóór de islamitische revolutie en vragen zich af wat er van de jeugd is geworden...
2011 Circumstance<br /> (2011) on IMDb
Pariah

Alike is een 17-jarig meisje en woont samen met haar zusje en haar ouders in Brooklyn. Ze is lesbisch en houdt dit stil, maar ze is stellig in haar overtuiging. Ze riskeert hiermee haar vriendschappen en familie kwijt te raken en gekwetst te worden. Maar hoe dan ook zal er iets moeten veranderen in haar leven...
2011 Pariah<br /> (2011) on IMDb
A Marine Story

Marine-officier Alexandra Everett is sterk genoeg om elke man aan te kunnen tijdens een bargevecht, maar er is een tegenstander die ze niet kan verslaan: de militaire politie. Wanneer ze onverwachts vanuit Irak wordt teruggehaald naar haar conservatieve geboorteplaats wordt ze belast met het opleiden van een temperamentvol meisje voor een heropvoedingskamp. Maar dan komt de ware reden boven waarom ze uit Irak moest terugkeren...
2010 A Marine Story<br /> (2010) on IMDb
The Four-Faced Liar

Four Faced Liar vertelt het verhaal van een viertal twintigers op zoek naar zichzelf in New York City. Twee beste vrienden en een ogenschijnlijk perfect stel ontmoeten elkaar per toeval in een Ierse pub, waarna een vriendschap ontstaat. Als na verloop van tijd de onderlinge vriendschappen veranderen in verliefdheid en verraad, eindigen de relaties met verdriet voor allen.
2010 The Four-Faced Liar<br /> (2010) on IMDb
Bloomington

Jackie werd in haar tienerjaren bekend door haar rol in 'Neptune 26'. Deze TV-serie is alweer vier jaar geleden gestopt. Ze probeert haar normale leventje weer op te pakken door te gaan studeren. Een van de leraressen die ze op school ontmoet, wekt haar interesse. Ze krijgt een lesbische relatie met de vrouw. Jackie komt plotseling weer in de belangstelling te staan, wanneer de serie een vervolg krijgt in de vorm van een bioscoopfilm. Op de school wordt stevig geroddeld over het stel en dit veroorzaakt grote druk op haar relatie.
2010 Bloomington<br /> (2010) on IMDb
And Then Came Lola

De lesbienne Lola is een fotograaf die balanceert op de rand van liefde en succes op het werk. Als ze een erg belangrijke afspraak mist met haar vriendin lijkt haar wereld in te storten. Gelukkig krijgt ze een kans om het goed te maken, maar zal ze het redden?
2009 And Then Came Lola<br /> (2009) on IMDb
Eloïse

De 18 jarige Asia ligt in comateuze toestand in het ziekenhuis. Aan haar zijde zien we haar bezorgde moeder en haar vriend. Maar schijn bedriegt. Terugblikkend wordt het verhaal verteld van Asia's leven voor haar ongeluk. De vriendinnen genieten met volle teugen van het nieuwe leven als studenten. Ze shoppen, drinken, roddelen en zoenen. Asia vindt dit allemaal wel goed, net als haar vriend Nathaniel. Pas als de artistieke Eloise in haar leven komt begrijpt Asia wat ze heeft gemist: kunst, schoonheid, gekke ideeen, diepe gesprekken en tenslotte hartstocht.
2009 Eloïse<br /> (2009) on IMDb
The World Unseen

Temidden van de spanningen van apartheid in het Zuid-Afrika van 1952 ontmoeten twee vrouwen elkaar en hun werelden komen op hun kop te staan. Miriam is een traditionele, hardwerkende moeder die zichzelf volledig wegcijfert. Amina daarentegen breekt alle sociale regels, ze bestuurt een taxi en begint een café met een zwarte man uit de omgeving. Ondanks intense afkeuring floreert hun vriendschap. Maar de prijs die Miriam moet betalen is het ontdekken van onmogelijke feiten over haar huwelijk. Is er, in een systeem dat blank van zwart scheidt, zwart van Aziatisch en vrouwen van mannen, wel enige kans tot overleven voor een onverwachte liefde?
2007 The World Unseen<br /> (2007) on IMDb
Loving Annabelle

Simone Bradley is lerares op een katholieke kostschool. Op een dag arriveert Annabelle, een nieuwe leerling met nogal rebels gedrag. Het hoofd van de kostschool, de strenge Mother Immaculata, geeft Simone de taak, om Annabelle onder de duim te houden. Maar op de één of andere manier lukt het Simone, die zelf nogal in de knoei zit met haar relatie, niet om Annabelle af te remmen. Ze begint langzamerhand te ontdekken dat ze gevoelens krijgt voor de 17-jarige studente.
2006 Loving Annabelle<br /> (2006) on IMDb
Fingersmith

Weeskind Sue Trinder is als baby achtergelaten bij mevrouw Sucksby. Het huis waarin Sue opgroeit bestaat uit dieven. Wanneer de oplichter Richard Rivers, beter bekend als The Gentleman, een duivels plan opstelt en Sue daarin betrekt, verandert haar leven voorgoed. Sue's aandeel in het plan bestaat eruit het dienstmeisje te worden van Maud Lilly, een naïef rijkeluismeisje dat samen met haar oom in een groot landhuis woont. Ze moet Gentleman helpen Maud te verleiden zodat hij met haar kan trouwen en haar erfenis kan inpikken. Maar Sue raakt al gauw innig bevriend met Maud en krijgt twijfels over het plan.
2005 Fingersmith<br /> (2005) on IMDb
Monster

Nadat haar moeder haar als baby verliet, bleef Aileen Wuornos achter met haar aan alcohol verslaafde vader die tenslotte zelfmoord pleegde tijdens zijn gevangenisstraf die hij uitzat voor kindermishandeling. Op haar dertiende werd ze verkracht door haar oom. Ze raakte zwanger, maar pleegde abortus. Sinds haar zestiende leefde ze op straat en in motels. Wat haar nu nog rest is mannen bevredigen op de achterbanken van auto's voor geld en haar frustraties nemen met de dag toe. Dan ontmoet ze de jonge vrouw Selby, en tussen de twee ontstaat al snel een intense band.
2003 Monster<br /> (2003) on IMDb
Lost and Delirious

Een nieuwe studente aan een kostschool voor meisjes raakt bevriend met haar twee nieuwe kamergenotes. Later komt ze er achter dat de twee geliefden van elkaar zijn. Als de twee betrapt worden, besluit één te stoppen met de relatie en doet de ander er alles aan haar terug te winnen.
2001 Lost and Delirious<br /> (2001) on IMDb
Boys Don't Cry

Brandon Teena is de populaire nieuwe jongen in een klein dorpje in Nebraska. Hij is een held bij zijn vrienden: hij drinkt, vecht en hij houdt ervan meisjes te versieren. Hij ontmoet de knappe Lana, die nog nooit zo'n gevoelige en attente jongen heeft ontmoet. Toch is zijn leven niet enkel rozengeur en maneschijn: er rust immers een zware last op zijn schouders. In werkelijkheid is hij Teena Brandon, een meisje dat een seksuele identiteitscrisis doormaakt. Als haar vrienden uit het woonwagenpark ontdekken dat Teena een meisje is, wordt ze erg hard aangepakt.
1999 Boys Don't Cry<br /> (1999) on IMDb
Better Than Chocolate

Deze film vertelt het verhaal van Maggie en haar nieuwe liefde Kim. Maggie is gezakt voor High-school en werkt voor de gespannen Frances die eigenaar is van een homo boekwinkel. Maggie en Kim worden op slag verliefd op elkaar. Net op het moment dat de liefde gaat bloeien komen de broer en moeder van Maggie op bezoek. Zij weten niets van haar sexualiteit en de werkzaamheden in de boekwinkel. Zal Maggie ervoor durven uitkomen...?
1999 Better Than Chocolate<br /> (1999) on IMDb
But I'm a Cheerleader

Megan is een all-american girl. Ze is cheerleader en heeft een vriendje. Maar ze houdt er niet erg van om haar vriendje te kussen, en ze heeft foto's van vrouwen in haar kluisje hangen. Haar ouders en vrienden trekken de conclusie dat ze wel lesbisch moet zijn, en sturen haar naar een 'rehabilitatie-school' voor homoseksuele en lesbische jongeren. Hier wordt ze geleerd hoe ze hetero kunnen worden. Zal ze zich bekeren tot hetero, of geeft ze toe aan haar liefde voor de mooie Graham?
1999 But I'm a Cheerleader<br /> (1999) on IMDb
Aimée & Jaguar

Berlijn, 1943. Terwijl iedere nacht de bommen vallen, gaat het sociale leven toch door. Op een concert ontmoet Lilly, getrouwd met een frontsoldaat en moeder van vier jongens (en om die reden onderscheiden met het 'Mutterkreuz'), de energieke Felice. Kort daarop ontvangt ze een liefdesbrief van Felice, gericht aan 'Aimée' (beminde) en ondertekend met 'Jaguar'. Hoewel Lilly aanvankelijk niet gediend is van de avances van Felice, groeien ze toch naar elkaar toe. Ze worden elkaars geliefde en gaan samenwonen. Lily weet echter niet dat Felice joods is en actief in het verzet.
1999 Aimée & Jaguar<br /> (1999) on IMDb
Fucking Åmål

Åmål is een onooglijk provinciestadje waar nooit iets gebeurt en de jongeren zich te pletter vervelen. De 16-jarige, lesbische Agnes voelt zich eenzaam en slaagt er niet in een stabiele vriendenkring op te bouwen. Zelf kijkt ze vooral op naar haar klasgenote Elin die de jongens rond haar vingers draait, maar ook daar op uitgekeken is geraakt. Agnes' wereld stort in wanneer uitgerekend Elin haar op haar verjaardagsfeestje vernedert om indruk te kunnen maken op haar oudere zus Jessica. Maar daar heeft Elin, die gefascineerd raakt door Agnes' moed, achteraf spijt van. Er volgt een langzame toenadering tussen de twee.
1998 Fucking Åmål<br /> (1998) on IMDb
Bound

Violet wil een nieuw leven beginnen, maar ze is gebonden aan haar huidige relatie met Caesar, die geld witwast voor de maffia. Dan komt Corky naast haar wonen, een aantrekkelijke lesbische vrouw die handig is als loodgieter. Ze ziet een relatie met Corky als mogelijke uitweg voor haar leventje. Ze beraden een plan om een grote som maffiageld te ontvreemden, en hiermee een nieuw leven te beginnen. Het loopt echter niet helemaal zoals gepland...
1996 Bound<br /> (1996) on IMDb
When Night Is Falling

Camille, professor aan een christelijk college, heeft een verhouding met haar collega Martin. Een huwelijk zou ten goede kunnen komen aan haar carrière en status, en lijkt een vanzelfsprekende keuze in haar tot nu toe geordende bestaan. Een ontmoeting met de verleidelijke circus-artieste Petra plaatst Camille echter voor het blok.
1995 When Night Is Falling<br /> (1995) on IMDb
Teenage Cocktail

Annie en Jules wonen in een klein stadje en hebben het helemaal gehad met hun ouders. Ze voelen zich door hen beperkt in hun gevoelens. Daarom besluiten ze een plan te smeden om weg te lopen. Maar ze ontdekken al snel dat de gevolgen niet altijd te overzien zijn. Soms zijn de gevolgen zelfs gevaarlijk.
2016 Teenage Cocktail<br /> (2016) on IMDb
Rafiki
Rafiki vertelt over twee vrouwen die zich, ondanks de politieke rivaliteit tussen hun families, samen verzetten tegen de onderdrukkende maatschappij waar ze in leven. Wanneer de liefde tussen hen opbloeit wordt de druk ondraaglijk, waardoor de twee meisjes gedwongen worden om te kiezen tussen geluk en veiligheid.
2018 Rafiki<br /> (2018) on IMDb
PosterTitelJaarIMDB-Score
Facebook Reacties
WORDT NU GRATIS VIP!
Ik ga akkoord met het invullen van mijn persoonlijke gegevens voor MailChimp ( meer informatie )
Beste PROUDLesbian, wordt VIP en mis geen enkele update meer, denk hierbij aan de laatste lesbische films of series, of misschien wel een leuke WIN actie!? Je doet dan automatisch mee! Kom er gezellig bij het is GRATIS! ❤️❤️
Wij haten SPAM. Je email adres zal veilig zijn bij ons!

Related posts

Leave a Comment