Nieuws 

Olympische zoen gaat de wereld over: ‘Liefde is liefde’

De Amerikaanse sporter Gus Kenworthy werd 18 februari vol op de mond gekust door zijn vriend Matthew. Anno 2018 wellicht niets bijzonders, maar de zoen werd live uitgezonden op de Amerikaanse televisie. En dat is voor het eerst.

Vlak voor de finale van de slopestyle werd Gus door zijn vriend gekust. Zonder dat ze het doorhadden werd dit vastgelegd door de Amerikaanse zender NBC. “Ik had als kind nooit durven dromen dat ik een homokus op TV zou zien, maar nu kan een kind dat WEL. Love is love is love”, schrijft hij op Twitter.

​En dat is belangrijk, zegt ook Philip Tijsma van COC Nederland, tegen Editie NL: “Veel jongens en meisjes die met hun ouders naar de Olympische Spelen kijken zullen nu zien dat het eigenlijk heel gewoon is om homo of lesbisch te zijn.”

Aanstootgevend

Volgens Philip is de Amerikaanse homogemeenschap vooral blij met de manier waarop verslag is gedaan van de kus. “Het gaat er helemaal niet over dat twee mannen met elkaar kussen. Het gaat om partners en het maakt niet uit dat ze homoseksueel zijn.”

Ondanks dat homoseksualiteit al lang vanzelfsprekend zou moeten zijn, is dat het niet, zegt Philip. “In Nederland zegt bijna iedereen homoseksualiteit te accepteren, maar nog steeds vindt een derde het aanstootgevend als ze twee mannen zien zoenen. Zichtbaarheid is ontzettend belangrijk.”

Taboe

Vooral in de sportwereld hangt er nog altijd een groot taboe om homoseksualiteit. “Het is goed dat sporttalenten die nog in de kast zitten deze beelden zien.”

Philip is enthousiast over het feit dat de zoen over de hele wereld worden uitgezonden en dat miljoenen mensen het zien. “Ik hoop dat Gus niet de laatste zal zijn en dat veel mensen zich door de kus gesterkt voelen.”

Facebook Reacties
WORDT NU GRATIS VIP!
Ik ga akkoord met het invullen van mijn persoonlijke gegevens voor MailChimp ( meer informatie )
Beste PROUDLesbian, wordt VIP en mis geen enkele update meer, denk hierbij aan de laatste lesbische films of series, of misschien wel een leuke WIN actie!? Je doet dan automatisch mee! Kom er gezellig bij het is GRATIS! ❤️❤️
Wij haten SPAM. Je email adres zal veilig zijn bij ons!

Related posts