Nieuws 

Recordaantal kijkers zagen Leeuwinnen EK-finale winnen!

Het aantal kijkers naar de EK finale van de Nederlandse vrouwen tegen Denemarken heeft een record opgeleverd. Liefst 4,1 miljoen mensen zagen de Oranje Leeuwinnen kampioen worden. Nog nooit keken er zoveel mensen in Nederland naar een vrouwenvoetbalwedstrijd.

Het oude record werd ook dit toernooi gevestigd, toen in de halve finale 3,3 miljoen mensen keken naar de 3-0 zege op Engeland. Overigens lagen de kijkcijfers bij de prijsuitreiking na de finale zelfs nog wat hoger. Zo’n 5,6 miljoen mensen zagen hoe aanvoerster Sherida Spitse de beker in ontvangst nam.

Mannenvoetbal

De kijkcijfers van het vrouwenvoetbal halen het overigens nog niet bij die van het mannenvoetbal. De halve WK-finale van Oranje tegen Argentië in 2014 werd aanschouwd door gemiddeld 9,1 miljoen Nederlanders. Bijna de gehele top-10 van best bekeken mannen-wedstrijden kent twee keer zoveel kijkers als de finale van gisteravond.

Facebook Reacties
WORDT NU GRATIS VIP!
Ik ga akkoord met het invullen van mijn persoonlijke gegevens voor MailChimp ( meer informatie )
Beste PROUDLesbian, wordt VIP en mis geen enkele update meer, denk hierbij aan de laatste lesbische films of series, of misschien wel een leuke WIN actie!? Je doet dan automatisch mee! Kom er gezellig bij het is GRATIS! ❤️❤️
Wij haten SPAM. Je email adres zal veilig zijn bij ons!

Related posts

Liever niet via Facebook reageren?