Films 

TIP: Lesbische film “Pariah” (2011)

Wie heeft deze film al gezien? Je kon deze film in september ook al zien op tv via SBS9. Mocht je deze nog niet gezien hebben, ik zou zeggen GOOGLE is je beste vriend, leuke lesbische film, met een mooi verhaal dat je gezien moet hebben.

Het verhaal

Alike is in Pariah een slimme Afro-Amerikaanse scholiere uit Brooklyn. Ze valt op vrouwen, maar stuit op veel vooroordelen in haar familie. Het valt niet mee om op vrouwen te vallen, ondervindt Alike (Adepero Oduye) in de film Pariah. Het 17-jarige meisje kan goed leren, schrijft prachtige gedichten, maar zit toch behoorlijk met zichzelf in de knoop. Thuis stuit ze op veel vooroordelen. Vooral haar conservatieve moeder keurt de levensstijl van haar dochter af, en ligt hierover regelmatig in de clinch met haar vader. Gelukkig heeft ze vriendinnen die haar steunen en komt ze zelfs een vrouw tegen voor wie ze romantische gevoelens ontwikkelt.

Nigeria

Hoofdrolspeelster Adepero Oduye vindt dat er sinds ze de film heeft gedraaid veel is veranderd in de acceptatie van homoseksualiteit, niet alleen in de Afro-Amerikaanse gemeenschap, maar ook in Afrika zelf. Ze vertelt in Vogue dat ze dat ook merkte toen ze met haar in Nigeria wonende moeder belde. “Die zei dat een film als Pariah ook naar Afrika moest komen. Eerder sprak ze nooit over dit soort onderwerpen.”

Facebook Reacties
WORDT NU GRATIS VIP!
Ik ga akkoord met het invullen van mijn persoonlijke gegevens voor MailChimp ( meer informatie )
Beste PROUDLesbian, wordt VIP en mis geen enkele update meer, denk hierbij aan de laatste lesbische films of series, of misschien wel een leuke WIN actie!? Je doet dan automatisch mee! Kom er gezellig bij het is GRATIS! ❤️❤️
Wij haten SPAM. Je email adres zal veilig zijn bij ons!

Related posts

Liever niet via Facebook reageren?