Films 

TOP 5 Lesbische films die je moet zien

1.Heavenly Creatures (1994)

Heavenly Creatures is een Nieuw-Zeelandse dramafilm uit 1994 onder regie van Peter Jackson. Het verhaal is gebaseerd op de waargebeurde Parker-Hulme moordzaak uit 1954, toen in Christchurch de zestienjarige meisjes Pauline Parker en Juliet Hulme Parkers moeder vermoordden door haar de schedel in te slaan.

Hun ouders wilden de meisjes uit elkaar halen omdat ze vonden dat hun relatie te intiem was geworden, maar de meisjes zelf lieten dit niet over hun kant gaan.

2.CloudBurst (2011)

Dot en Stella zijn een opmerkelijk lesbisch koppel. Zij zijn al 31 jaar samen en zijn er voor elkaar geweest in voor- en tegenspoed. Nu zijn ze in de zeventig en Stella is hardhorend en Dot is praktisch blind. Dotts preutse kleindochter, Molly, beslist dat de beste plek voor Dot een verpleeghuis is dat in alle benodigdheden zal voorzien.

Dit dwingt Stella en Dot om een gedurfde beslissing te nemen: zij zullen hun woonplaats verlaten en op weg gaan naar Canada, waar het homohuwelijk legaal is. Onderweg nemen een jonge lifter mee, Prentice.

3.The Hours

The Hours is een Brits-Amerikaanse dramafilm uit 2002, geregisseerd door Stephen Daldry. De hoofdrollen worden vertolkt door Nicole Kidman, Meryl Streep, Julianne Moore en Ed Harris. Het scenario is gebaseerd op het gelijknamige boek van Michael Cunningham.

De film focust zich op drie vrouwen uit verschillende generaties, wier levens met elkaar zijn verbonden door de roman Mrs. Dalloway van Virginia Woolf. De film kreeg overwegend lovende kritieken en werd voor negen Oscars genomineerd.

4.Four Faced Liar (2010)

Four Faced Liar vertelt het verhaal van een viertal twintigers op zoek naar zichzelf in New York City. Twee beste vrienden en een ogenschijnlijk perfect stel ontmoeten elkaar per toeval in een Ierse pub, waarna een vriendschap ontstaat. Als na verloop van tijd de onderlinge vriendschappen veranderen in verliefdheid en verraad, eindigen de relaties met verdriet voor allen.

5.My Normal (2009)

Natalie is een jonge lesbienne uit de Lower East Side die worstelt om een evenwicht te vinden tussen een filmmaker worden en haar levensstijl als dominante ‘meesteres’. Haar exotische looks en onconventionele technieken maken van haar één van de meest begeerde minnaressen in de New Yorkse underground.

Nadat ze bevriend wordt met haar wietdealer en een stomende liefdesaffaire heeft met haar nieuwste vriendin, krijgt Natalie een stageplaats op een echte filmset. Alles wat ze ooit wilde, wordt steeds meer de realiteit. Maar hoe komt het dat haar leven steeds meer in duigen valt?

Facebook Reacties
WORDT NU GRATIS VIP!
Ik ga akkoord met het invullen van mijn persoonlijke gegevens voor MailChimp ( meer informatie )
Beste PROUDLesbian, wordt VIP en mis geen enkele update meer, denk hierbij aan de laatste lesbische films of series, of misschien wel een leuke WIN actie!? Je doet dan automatisch mee! Kom er gezellig bij het is GRATIS! ❤️❤️
Wij haten SPAM. Je email adres zal veilig zijn bij ons!

Related posts

Liever niet via Facebook reageren?